Kongen er trist. Han eier ingen glede lengre, men ved jordens hjerte vokser det en blomst som kan redde ham. Blomsten er gul som solen og rød som blodet. Veien til jordens hjerte går gjennom de underjordiskes verden, gjennom dvergenes rike, og gjennom ild og vann. Kongens datter, den gode og modige prinsessen vil forsøke å finne blomsten til sin far. Er det en umulig oppgave, eller vil hun klare det?

 

“En poetisk fortelling som får hjertene til å vibrere, forsterket av mystiske og fortryllende lyder fra jordens dype indre.” Cedric Beguin, konsertserien “Barnelørdag” i Bergen Kommune

 «Reisen til Jordens Hjerte» er et møte mellom fortellerkunst og musikk som tar utgangspunkt i eventyret “Prinsessen som gikk til jordens hjerte” av Regine Normann. Forestillingen passer fra 5 år og oppover, og varer ca 40 minutter.

Guidet av mentorer fra både scenekunst- og musikkfeltet, har Gunhild og Marianne jobbet frem en forestilling med sterk integrering mellom musikk og ord. Musikken er ekspressiv med trompet og elektronikk som utvider og forstørrer trompetens lyd. Reisen går gjennom mange (klang)verdener, og publikum (særlig barna, men også de voksne) sitter oppslukt og følger med. Forestillingen har vært spilt på Den Kulturelle Skolesekken Stavanger, Ny Musikk Stavanger, Haugesund Teater, Stavanger konserthus, Bergen offentlige bibliotek, og mange andre steder. (Video: John Lilja)

 

Pin It on Pinterest